kültéri bútor

Exkluzív kültéri világítás udvarra, teraszra

 Szép időben mi sem kellemesebb, mint az udvaron, teraszon enni, kávézni, beszélgetni. Ugyanezt megtehetjük akár este is, ez esetben viszont érdemes odafigyelni pár dologra, például arra, hogy biztosítsuk a kellő világítást. Egyrészt azért, hogy jó fényviszonyokat teremtsünk, másrészt pedig azért, hogy emeljük az este hangulatát a kültéri világítás által.

Kínálatunkban is láthatod, hogy sokféle lehetőség közül választhatsz, ha szeretnél beszerezni néhány exkluzív kültéri lámpát. Mindegyik más-más kivitelben készül, ami azt jelenti, hogy nemcsak a méretük vagy a stílusuk más, hanem az anyaguk, a színük és a formaviláguk is. Mielőtt elköteleződnél az egyik vagy a másik mellett, érdemes átgondolnod, pontosan milyen igényeid vannak.

Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy beavassunk a kültéri világítás rejtelmeibe és elmondjuk mire figyelj oda vásárláskor. Többek között arról is szó lesz, hogy miért fontos annyira a minőség és mi másra érdemes még odafigyelni, amikor a tökéletes kültéri lámpákat keresed.

kulteri vilagitas

A minőség kulcsfontosságú szempont

Bármilyen kültéri bútorról vagy kiegészítőről legyen szó, nagyon fontos, hogy magas minőségben készüljön. Elvégre a megvásárlásuk minden esetben hosszútávra szól, ami azt jelenti, hogy nemcsak pár hétig vagy hónapig szeretnénk használni. Ez a kültéri világítótestek esetében sincs másképp. A webshopunkban található lámpák kivétel nélkül minőségi anyagból, többnyire műrattanból, illetve alumíniumból készülnek. Ennek köszönhetően az időjárás nem okozhat kárt bennük. Nagymértékben ellenállnak az erős napfénynek, az UV sugárzásnak, sőt, még a csapadéknak is. A minőség garanciát ad a tartósságra és a minden részletében tökéletes megjelenésre is. Messziről talán nem vennénk észre azokat az apróságokat, amelyek hozzájárulnak egy kültéri lámpa esztétikájához. Közelről viszont annál inkább észrevesszük ezeket az apró, de annál fontosabb részleteket, például az anyag felületét vagy a rögzítés módját.

Marokkó Prémium Kültéri LED Lámpa S

A kellemes időtöltéshez szép világítás dukál

Bár a kültéri lámpák elsődleges funkciója az, hogy a megfelelő helyen, megfelelő erősségű fényt adjanak, ugyanakkor a kinézetük fontosságáról sem feledkezhetünk meg. Elvégre sokkal kellemesebben telnek a kint töltött esték, ha igényes környezet vesz minket körül és a körülöttünk lévő tárgyak elnyerik a tetszésünket. Amikor a minden szempontból tökéletes lámpákat keresed, akkor azok megjelenésére is érdemes odafigyelned. A stílusnak, az anyagnak, a formavilágnak, a színvilágnak is nagy jelentősége van és persze az is lényeges, hogy összhatásában kellemes érzetet nyújtsanak. Ami a lámpákat illeti, nemcsak méretben és egyéb paraméterekben különböznek, hanem kinézetben is. Mindegyiknek megvannak az egyedi stílusjegyei, amelyek különleges karaktert adnak. Ami viszont mindegyikre igaz, hogy természetesen elegánsak és bárhol kapnak helyet, nem maradnak észrevétlenek.

A méret is sokat nyom a latba

Természetesen nem mindegy az sem, hogy pontosan hol szeretnéd használni a kültéri lámpát. A kertben, az udvaron, de a teraszon, erkélyen és verandán is nagyon szépen mutat. Érdemes oda tenni, ahol sok időt töltünk, például a kerti bútorok közvetlen közelébe, a napozóágy vagy a kültéri étkező garnitúra mellé. Ez esetben ugyanis ezeket a bútordarabokat nemcsak nappal, hanem este is használhatjuk, amikor például kimegyünk beszélgetni a barátainkkal. Annak sincs akadálya, hogy a kertben vagy az udvaron szabadtéri bulikat rendezzünk, a kültéri világítótestek ilyenkor is remek szolgálatot tesznek. Persze olyan helyekre is tehetünk lámpákat, ahol közlekedünk, mondjuk a feljáróra vagy a lépcső közelébe. Ha tudjuk, hogy hol fogjuk használni, akkor annak megfelelően tudjuk meghatározni a méretüket. Vannak ugyanis kicsi, közepes és nagy lámpák egyaránt. Ezeket akár kombinálni is tudjuk egymással, ha valahol egymás mellé többet is teszünk.

Az égő típusára is érdemes figyelned

Mindezek mellett azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy milyen az égő típusa. Ez ugyanis nagymértékben meghatározza, hogy mennyire lesz költséghatékony a lámpák üzemelése. Ha számodra sem mindegy, hogy mennyi energiát fogyasztanak, akkor olyat válassz, amiben LED van. Ezeknek az égőknek sokkal hosszabb az élettartamuk, mint a hagyományos változatoknak, ami azt jelenti, hogy sokkal ritkábban kell újakat venni. Ennek az a magyarázata, hogy sokkal kevesebb energiával képesek ugyanazt a fényerősséget biztosítani. A másik óriási előnye, hogy a LED kültéri lámpák fényereje bármikor megváltoztatható. Tehát lejjebb lehet venni a fényerősséget, ha éppen hangulatvilágításra vágysz, viszont, ha erőteljesebb fényviszonyokra van szükséged, akkor növelheted a fényerőt. Ha időközben az égők cserére szorulnak, akkor a fényerejük csökkenni kezd, innen tudhatod, hogy ideje újat venni. Nem úgy, mint a hagyományos izzók, amelyek egyik pillanatról a másikra égnek ki.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés mit kell szem előtt tartanod, ha szeretnéd megtalálni az ideális kültéri lámpákat. Mivel sokszínű kínálat áll a rendelkezésedre, így könnyen megtalálhatod azokat a változatokat, amiket minden részletükben megfelelőnek ítélsz.

Kapcsolódó tartalmak