Uncategorized @hu

Lakberendezési trend mutató 2022-re!

A trendek folyamatosan váltják egymást, és ez a lakberendezés területén sincsen másként. A színek, formák és minták időnként visszatérnek, majd elfelejtődnek, s akár évtizedek múlta ismét reneszánszukat élik. A szaküzletek gyorsan cserélődő kínálata lehetőséget nyújt arra, hogy akár szezononként új darabok kapjanak helyet otthonunkban. Ennek ellenére tény azonban, hogy egyre többen érdeklődnek az időtálló minőségű megoldások iránt. Nem véletlen, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen stílus és minőség társul a belső terekben. Mire számíthatunk 2022-ben? Milyen kiegészítőket és lakberendezési elemeket érdemes előnyben részesíteni, ha az aktuális divatnak megfelelően alakítanánk otthonunk tereit? Cikkünkben ennek járunk utána.

Az egyediség mindig befutó!

Legyen szó akár az öltözködésről, akár a lakberendezésről, a mai kor embere egyre inkább fókuszba helyezi az egyediséget. Szeretnénk különbözni másoktól, olyan tereket megalkotni otthonunkon belül, melyek személyiségünket leginkább tükrözik. Az egyen-megoldások korában nem véletlen, hogy így van ez, s a kínálat is ennek megfelelően kezd alakulni. A designer bútorok és lakásdekorációs elemek egyre inkább keresettek, hiszen garantáltan nem jönnek szembe bármelyik otthonban. Ugyan árkategóriájukat illetően mélyebben a zsebbe kell nyúlni, de ezért időtálló minőséget, például a diófa természetességét és az egyedi megmunkálást kaphatod cserébe. Nem mindegy az sem, hogy mennyire sajátos formák, minták kapnak helyet az otthonban, s a design bútorok e tekintetben is viszik a pálmát!

Romantika minden mennyiségben

A romantika és a szentimentális hangulat szerelmesei jövőre biztosan találnak kedvükre való stílust, hiszen a vintage, a vidék romantikája, a virágminták és a csipkék még mindig nagyon divatosnak számítanak majd. A konyhákba visszatérnek a jól ismert kotyogós kávéfőzők, és a nagymama bútorai is újszerű színekben láthatóak viszont az enteriőrben. Érdemes a tömörfa bútorok kínálta lehetőségekben is gondolkodni, ezek ugyanis a romantikus, a klasszikus és a természet közeli megoldásokhoz egyaránt közel állnak.

Kombináld a sárgát és a szürkét!

Színek tekintetében évek óta népszerű az a trend, mely szerint több színt, árnyalatot kombinálunk egy helyiségen belül. Fontos azonban, hogy ez ne egyfajta eklektikus zűrzavar legyen, sokkal inkább maximum 3 szín kombinációja. 2022-ben a sárga és a szürke remek társításnak számít, s melléjük a diófa bútorok is jó választásnak bizonyulnak. A falak és a lakástextíliák színét illetően természetesen semmi nincs kőbe vésve. Gyakran már ezek megváltoztatásával újszerű enteriőr köszönthet az otthonba lépve. Arra azonban megéri hangsúlyt helyezni, hogy a mindennapi használatban levő bútorok, és a szem előtt levő lakberendezési tárgyak időtálló minőséget és egyediséget képviseljenek.

Fa és fém- akár kombinálhatod is

A fém kiegészítők, tárolók nagyon mennek mostanság. Azt gondolhatnánk, hogy a főként modern terekbe választott darabok egyfajta hidegséget kölcsönöznek azoknak. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az arany, az ezüst és a réz színű megoldások kifejezetten stílusosnak bizonyulnak. Nem lehetetlen ezeket a fa természetességével sem társítani, sőt, a tömörfa bútorok és a fém dekorációs elemek, tárolók sajátos elegye még különlegesebbé teszi a teret.

Olajfestmények nagy méretben

2022-ben a művészet szerelmesei is megtalálják számításukat. A nagyméretű olajfestmények kifejezetten divatosak lesznek. A sok apró képet felváltják a méretes festmények, melyek stílusukkal alapvetően határozzák meg az enteriőrt. Érdemes tehát e területen is nézelődni, vagy akár kiélni a benned rejlő kreativitást ennek kapcsán. A kreatív boltokban megfizethető áron juthatsz hozzá alapanyagokhoz és festővásznakhoz, innentől pedig fantáziádra, vagy éppen a Pinterest nyújtotta motivációkra van bízva, mit alkotsz.

Kapcsolódó tartalmak