Uncategorized @hu

Őszi színtrendek 2021

Az évszakok változásához hasonlóan a színtrendek is folyamatosan alakulnak. Nem csak a szezonalitás határozza meg az aktuálisan divatos árnyalatokat, hanem a természet jelentette befolyás is. Míg nyáron az öltözködés terén is hajlamosak vagyunk az élénk színeket előnyben részesíteni, addig az ősz már egészen másról szól.

Az újrainduló iskolaszezon, a munkával kapcsolatos újszerű célkitűzések mellett az évszak jelentette izgalmas színvilág is meghatározza azt, milyen színeket látunk szívesen magunk körül. Nem véletlen, hogy a természet ihlette őszi dekorációk között gyakran szerepel a sárga, a barna, a vöröses és ezek minden árnyalata. A lehulló falevelek egyre színesebb réteget képeznek a talajon, és a hűvösebbé váló idő is befolyással van a stílusbeli, hangulatbeli trendekre.

Félre a nyári irányvonallal!

A nyár a neonszínekkel és a virágmintás bikinikkel már elveszítették létjogosultságukat. Teljes gőzzel beköszöntött az ősz és a vele járó minden teendő. Lakberendezés során is érdemes a visszafogott, természetes színeket előnyben részesíteni, melyek a négy fal között és a kertben is remek választásnak bizonyulnak. Ha a kerti ülőgarnitúrát nem is cserélnéd le, de jelentős stílusbeli változást érhetsz el azzal, ha a párnákból a természetes árnyalatúakat részesíted előnyben. Egyébként az olyan színekről sem kell lemondanod, mint az orgona, a lila és annak finomabb változatai. Ezek a barnával és a bézs árnyalataival remekül mutatnak.

Fókuszban az ezerszínű természet

Az őszi színtrendek az öltözködésben és akár a lakberendezésben is hasonlóan alakulnak. A mustársárga pulóverek és a barna kord nadrágok minden ősszel előkerülnek a gardróbból. Hasonlóképpen előnyben részesítjük ebben az időszakban a barna különféle színeiben pompázó, meleg plédeket, a nude színeket mind a párnák, mint a lakástextíliák kapcsán. Egy-egy színes dekoráció ugyan belefér, de a rattan és a marokkói stílust idéző megoldásoknak is van még helye az őszi hónapokban.

Varázsolj őszi hangulatot otthonodba!

Az ősz nem csupán a természet változásáról és a hőmérséklet hűvösebbé válásáról szól. Egyfajta körforgást is magával hoz, hiszen a fák lecsupaszodnak, maximum az örökzöldek ékesítik a későbbiekben a kertet. Egyre több időt töltünk a négy fal között, és az iskolakezdéssel egyidejűleg a nappalok is egyre rövidebbé válnak majd. Az ősz sokakban egyfajta szomorkás hangulatot idéz, de az elmúlt nyár hőmérsékletét tekintve inkább örülnek a legtöbben a kissé hűvösebbnek. Az életnek pedig az a rendje, hogy menjen tovább, még ha a nyári szabadságnak már búcsút is mondhattunk.

Nem csak a kerti bútorok igényelnek odafigyelést évszakváltáskor, hanem a belső terek is. Az enteriőr általában már a lakástextíliák lecserélésével egészen újszerűvé válik. A szabadban levő bútorokra megbízható minőségű takarófóliát is beszerezhetsz, így az időjárás viszontagságai nem ártanak majd azoknak. Addig azonban még jó néhány napsütéses délután vár ránk, amikor egy kávé, vagy egy jó könyv társaságában kihasználhatod a Globero kerti bútoraiban rejlő lehetőségeket. A grillezés és a kinti sütögetés ideje sem múlt el az augusztussal, sőt! Az immáron kellemes hőmérsékletben a nap bármely időszakában komfortosan tartózkodhatunk a szabadban, és élvezhetjük az őszi verőfény simogatását.

A színek energiával tölthetnek fel, nyugalmat biztosíthatnak, de szépérzékünket is kényeztethetik. Kőbe vésett szabályok az őszi színtrendeket illetően sincsenek, így ha az ezerszínű természet szépségét varázsolnád életteredbe, akkor ezt is minden további nélkül megteheted.

Kapcsolódó tartalmak