Uncategorized @hu

Őszi dekoráció ötletek a kertbe

Az ősz immáron végérvényesen beköszöntött. Bár a vényasszonyok nyara még minden bizonnyal tartogat napsütéses időszakokat, de a kardigánok és a kiskabátok a legtöbbeknél már előkerültek. Sokan nem is bánják, hogy a hőség helyett végre elviselhető, kellemes időjárásban van részünk. Ilyenkor a kert is egészen más arcát mutatja. Az ezerszínű természet és az egyre korábbi sötétedés nyilvánvalóan befolyásolja a kerthasználati szokásokat. A kinti terület kínálta lehetőségekről lemondani azonban még biztosan nem kell. Lássuk, miként varázsolhatunk kényelmes környezetet az őszi hetekben is a kertbe!

Ősziesítsd a Globero ülőgarnitúrákat!

A Globero ülőgarnitúrái stílusossá tették a nyári hónapokat, de azok használatáról ősszel sem kell lemondani. Az ekkor hűvösebb idő azonban már megköveteli, hogy a párnák mellett meleg plédek is a pihenni vágyók rendelkezésére álljanak.  A párnák tekintetében egyértelműen a vízálló bevonat mellett érdemes letenni a voksot, hiszen ennek nem árt, ha az őszi esőtől nedves lesz felületük. A plédekkel már javasolt óvatosabbnak lenni, és csak akkor kivinni azokat, ha éppen használatban vannak. Más a helyzet a fedett teraszon elhelyezett ülőgarnitúrákkal. Esetükben bátran bekuckózhatjuk magunkat a szemerkélő eső ellenére is. Elő kedvenc könyveddel, vagy akár home office keretein belül is választhatod a friss levegő és a kinti ülőgarnitúrák kínálta lehetőségeket!

Kültéri kaspók prémium műnövényekkel

A szabadban növekvő, nyáron elképesztő színeket garantáló egynyáriak ideje lejárt. Az ősz egyébként is a kerti munkálatok időszaka, amikor a már elhervadt, lehullott növénydaraboktól ajánlott megszabadítani a területet. A természetes összképről viszont ekkor sem kell lemondani, ugyanis prémium kategóriás műnövények között válogathatsz a Globero kínálatában. A kültéri kaspók egyébként is több szezonra alkalmasak, ősszel pedig minőségi, gondoskodást sem igénylő növényekkel gazdagíthatod a terasz környékét.

Kerti világítás: ha korábban sötétedik

Az egyre korábban érkező félhomály megköveteli a megfelelő kerti világítást. Míg a nyári hónapokban egyértelműen a hangulatvilágítást szolgálták a műrattan lámpa búrák, és a mexikói stílusú lámpák, addig ősszel már a tényleges világítás is fókuszba kerül. Igaz ez a belső terekre is, ahol a hagyományos világítástechnika mellett a luxus gyertyatartók is kiválóan mutatnak. Segítségükkel azonnal meleg, otthonos hangulatot teremthetünk, méghozzá a szemet gyönyörködtető kiegészítőkkel. Mindez sokak számára nem elhanyagolható szempont a lakberendezést illetően.

Ne feledkezz meg a kerti munkálatokról!

Ha itt az ősz, és a kert igényes megjelenése a cél, akkor ne feledkezz meg az ekkortájt szükségessé váló munkálatokról. Az egynyári növényeket, a keletkezett zöldhulladékot elszállíttathatod, de akár a komposztálás mellett is leteheted a voksot. Ez utóbbi tavasszal kitűnő szolgálatot tesz majd, ráadásul ökológiai lábnyomod csökkentése érdekében is tehetsz ilyen módon.

A szeptembertől induló hűvösebb időszak egyet jelent az otthon melegével, a bekuckózással. A plédekbe burkolózva felkészülhetünk azokra a hónapokra, amikor már a fűtés melegét élvezve, a lakásból nézhetjük a kinti hóesést. Addig viszont még kellemes kora őszi hetekre számíthatunk, melyek a megfelelő kerti bútorokkal és kiegészítőkkel remek kikapcsolódást biztosítanak a szabadban. Használd ki a jó idő minden percét, és lásd meg a szépséget a csepergő őszi esőben és a természet átalakulásában! Az élet a változásról is szól, melynek megvan a maga állandósága az évszakok egymásutánjában.