Uncategorized @hu

Készülj fel a hideg időkre velünk!

A hűvösebb hónapok beköszöntével eljött az ideje, hogy felkészítsd kertedet is az évszak viszontagságaira, hiszen az őszi és téli időjárás kárt tehet kertibútoraidban, ha nem teszed meg a megfelelő óvintézkedéseket.

Első lépés a tisztaság

Mielőtt elpakolnád kültéri bútoraid, alaposan takarítsd le őket. Érdemes mindig a felületnek megfelelő speciális tisztítószert használni ehhez. Ezek nem csak tisztítják, de kondicionálják is az bútort. viszont ne feledd, mindig végezz próbát egy nem feltűnő helyen, ha nem vagy biztos a dolgodban!

Ügyelj a különböző felületek igényeire

A különböző felületek különböző ápolást igényelnek.
A nedvesség a fabútorok legnagyobb ellensége, hiszen beszivárog a repedésekbe és barázdákba, majd mikor a hőmérséklet csökken, a nedvesség megfagy, ami a károkat okozhat. Ez bútorolajjal és szükség esetén védő tömítőanyagokkal megelőzhető.
Párnák és más puhább felületek esetében, fontos, hogy minden egyes darabot alaposan tisztíts meg és ügyelj arra, hogy teljesen szárazak legyenek, mikor elrakod őket. Bármilyen visszamaradt nedvesség penészt okozhat.
Így hát ezeket darabokat mindig tartsd beltérben, mikor már nem használod őket, ahol szárazak és védettek maradnak.

Takard le őket

Ha bizonyos bútorokat kinthagysz, feltétlenül gondoskodj arról, hogy letakard őket. Ebben segítenek magas minőségű takaróponyváink. Velük megvédheted bútoraid olyan időjárási viszontagságoktól, mint az eső, napsugárzás, hó, fagy, szél vagy jégeső, de a szennyeződésektől, kopástól és karcolódástól is védi a felületeket.
Érdemes megjegyezni, hogy egyes anyagok (például a műanyag) nem viselik jól, ha hideg idő esetén hosszú ideig a szabadban maradnak, ezért próbáld elkerülni, hogy a szezonra kint hagyd őket.

Beltérben, garázsban vagy fészerben

Akkor is érdemes egy vékony ponyvát bútoraidra teríteni, ha garázsban vagy fészerben tárold őket télen, hogy megvédje azokat bármiféle vízszivárgástól és portól.

Bár egy-két délutánt igénybe vehet a kertibútorok téliesítése, megéri a fáradozást! Ha tisztán tartod és véded őket, az meghosszabbítja élettartamukat és tovább tudod élvezni az általuk nyújtott kényelmet.

Kapcsolódó tartalmak