A Globero séfjei, Szikra Gabriella és Teleky Zoltán bemutatják, hogyan készül el egy könnyű nyári fogást, a GLOBE XL Kamado Grill segítségével.
Mit kell tudnunk erről a grillről? Kiváló minőségű kerámiából készül, amely különösen jól tartja a hőt és nagyszerű légáramlást biztosít a sütőben. Vastag tűztere pedig ellenáll a hőtágulásnak és a repedéseknek. Emellett rendkívül sokoldalú: lehet benne deflektorkő használatával vagy közvetlenül a tűz felett sütni és – ahogy mai receptünk bizonyítja – füstölni is.
Szükségünk lesz friss lazacra, amit megtisztítunk és felszeletelünk. Ízlés szerint fűszerezhetjük a halat, a Globero séfjei sóval és borssal ízesítették.
A grillben szőlőtőke fa segítségével, meleg füsttel készítjük el a lazacot. Ajánljuk a sótéglák használatát ehhez a recepthez. A lazacot a sótéglákra helyezzük és berakjuk a sütőbe 100-110 fokon, negyven percre.
A hal mellett zöldségeket is süthetünk, ha vegetáriánus vendégeket is várunk.
Ha elkészült a lazacot kivesszük a sütőből és tetszőleges körettel tálaljuk. Séfjeink egy citrusos ízvilágú salátát készítettek mellé.
A saláta receptje:
- saláta
- ecet
- lime
- balzsamecet
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
A hozzávalókat összekeverjük, a mennyiségeket tetszés szerint adagoljuk.
Ha elkészült a saláta, a füstölt lazacot akár rá is tehetjük a tetejére. Csepegtessünk lime-ot az elkészült ételre, hogy kihangsúlyozzuk az ízeket!
Nézzétek meg a videónkat, hogyan készít Teleky Zoli isteni füstölt lazacot a Kamado sütőben!
Jó étvágyat!