Uncategorized @hu

Fa nappali bútor – túl a hagyományos akácfa világán

A fából készülő bútorok hallatán sokan a hagyományos akácfa bútorokra asszociálnak

A fa nappali bútorok kétségkívül kiemelkednek a sorból, hiszen nem csak szépek, hanem időtállók is. Nem véletlen, hogy sokan döntenek úgy, hogy élő faanyagból készülő szekrénnyel, asztallal, székkel rendezik be lakásuk fontos helyiségeit. Amikor szóba kerülnek a fából készülő bútorok, akkor sokan egyből a hagyományos magyar akácfa bútorokra asszociálnak, pedig ennél azért szélesebb a paletta, és a speciálisabb akácfákból készülő termékekből is bátran lehet csemegézni.

Hazánkban már hosszú évek óta használják az akácfát bútorok készítésére. Ha azonban ez a világosabb színű faanyag nem illik bele a lakótered stílusába, hangulatába, vagy más okból kifolyólag nem nyeri el a tetszésedet, akkor az ázsiai és trópusi akácból készülő bútorok között is érdemes körülnézned. Ezek a termékek a sötétbarna árnyalatuknak köszönhetően sokkal markánsabb, hangsúlyosabb kinézettel rendelkeznek, így kiválóan alkalmasak arra, hogy kontrasztba állítsd más színekkel, ezzel igazi modern otthont teremtve.

Ázsiai és trópusi akác – az igazi fa nappali bútor alapanyag

Az akác eredetileg Ázsiából származik, az egyik speciális fajtája pedig kizárólag a trópusi területeken nő. Az innen származó fafajták jellegzetessége a nagy ellenállóképesség, nem csak az időjárással, hanem az elöregedéssel, biológiai leépüléssel szemben is megmutatkozik.

Az ázsiai, trópusi akácból készülő fa nappali bútor színe az olajbarnától egészen a szürkésbarnáig terjed, a sötétebb árnyalatukból kifolyólag magyar társaiknál sokkal barátságosabbá, meghittebbé tudják tenni a nappalit. Ezek a bútorok otthonos kis kuckót teremtenek, ahova jó érzés belépni, ahol jó megpihenni, beszélgetni. Kialakításuknál fogva maximálisan kiszolgálják az igényeket, használatuk kényelmes, praktikus.

Kínálatunkban alapvetően 3 kategóriára oszlanak az ázsiai, trópus akácból készülő fa nappali bútorok, melyek mindegyike rendelkezik a speciális akácfák előnyös tulajdonságaival.

Tosca tömörfa bútorcsalád

A Tosca fa nappali bútorok és étkező trópusi akácfából készültek, és matt felületkezeléssel nyerték el a végleges kinézetüket. Természetességgel, melegséggel töltik meg otthonodat, egyfajta “védelmi övezetté” nyilvánítva azt. Dekoratív kinézetük, kényelmes használatuk következtében könnyen a kedvenc bútoraiddá avanzsálódnak.

A Tosca tömörfa sarokasztal nem csak szép, hanem praktikus is.

Giovanni tömörfa bútorcsalád

A Giovanni fa nappali és étkező bútorokhoz a trópusi kemény akácfa szolgáltatta az alapanyagot. Letisztult, matt felületüknek köszönhetően tökéletesen beleilleszthetők a modern otthoni környezetbe. Magas minőséget képviselnek, igazi örökös darabok, amik hű társaiddá válnak a mindennapokban.

A Giovanni tömörfa TV állvány remekül mutat a nappaliban.

Carmen tömörfa bútorcsalád

A Carmen fa nappali és étkező bútorok ázsiai akácfából készültek, szintén matt felületkezeléssel vannak ellátva. Nyugodt, harmonikus légkört teremtenek a belső térben, mélybarna árnyalatuknak köszönhetően remekül mutatnak a hűvös fehér szín mellett. Nem csak az esztétikus megjelenéssel, hanem időtállósággal is megörvendeztetnek.

A Carmen tömörfa komód kényelmes pakolásra teremtetett.

Kétségkívül a magyar akácfa az egyik legismertebb alapanyag, amit már évek óta használnak bútorgyártásra. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen alternatíva. A speciálisabb akácfákból is csodaszép végeredmények születnek, amik adott esetben nem csak dekoratívabbak, hanem sokkal időtállóbbak is, mint a hagyományos akácból készülő társaik.