Uncategorized @hu

Miért jobb a tömörfa bútor? – 1. rész

Amikor napirendre kerül a bútorvásárlás, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen anyagból készüljenek. A bútorok kinézete nagymértékben meghatározza a lakás stílusát, hangulatát, éppen ezért nem érdemes a véletlenre bízni a választást. A választékban tömörfa bútorok is rendelkezésre állnak, amik hamar igazi kedvencekké avanzsálódnak. Vajon milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, ami miatt jobb választásnak bizonyulnak, mint például a laminált bútorlapból készülő társaik?

Természetes érzés az otthonlét

Ha szereted a természetes közeget, és szívesen veszed magad körül olyan tárgyakkal, bútorokkal, amik a természet frissességét, lágyságát elérhető közelségbe hozzák, akkor a tömörfa bútor számodra is nyerő választás lehet. A valódi faanyagból legyártott bútorok egészen elképesztő összhatást keltenek, főleg, ha nem csak egy-egy kósza darab van a lakásban, hanem a szekrények, asztalok, székek tökéletesen harmonizálnak egymással.

A fa búrokkal berendezett élettérben úgy érzed, hogy bár fizikailag nem vagy kint a szabadban, mégis egy kis szeletet kapsz a természetes világból. Köztudott, hogy a fáknak gyógyító erejük van, ami a bennük rejlő ősenergiának köszönhető. Bútorokként más formát és funkciót kapnak, de a jótékony hatásaikat akkor is megőrzik.

Meleg, meghitt hangulat

A fa bútorok a kellemes barna árnyalatuknak köszönhetően melegséggel, meghittséggel töltik meg a lakóteret. Egy pörgős, fárasztó nap után mi sem kellemesebb, mint hazaérni, és megpihenni a háborítatlan övezetben, amit otthonnak hívunk. Fontos, hogy a lakásunkban olyan tárgyak, bútorok vegyenek körül minket, amik békét, nyugalmat árasztanak magukból, ezzel is elősegítve a zavartalan pihenésünket.

Egy csipetnyi előkelőség

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a fa bútorok előkelőséget, ha úgy tetszik, úrias hangulatot keltenek a belső terekben. Ez valószínűleg onnan ered, hogy annak idején csak a nemesek és az arisztokraták tehették meg, hogy valódi fából készülő bútorokkal rendezzék be az otthonukat. Lényegében ma is csak azok teszik, akik vágynak arra, hogy otthonuk különleges és környezettudatos legyen, ami egyfajta magasabb rendű, arisztokratikus gondolkodás eredménye.

A tömörfa bútor társ egy életen át

A fa bútorok elképesztően tartósak, sokkal jobban ellenállnak az idő múlásának, mint a bútorlapokból, laminált lemezekből készült társaik. Ez nyilván szerkezeti adottság is, az élő faanyag sokkal masszívabb, jobban bírja a terhelést, a mindennapi használat közben keletkező erőhatásokat. Míg a fa hatású lemezbútorok néhány év múlva már javában leamortizálódnak, addig egy valódi tömörfa bútor akkor is ugyanolyan szép, mint újkorában.

Az időtállóságban persze az is nagy szerepet játszik, hogy a tulajdonosaik jobban megbecsülik ezeket a szép, különleges bútordarabokat. Odafigyelnek arra, hogy a tisztításhoz, ápoláshoz ne használjanak maró hatású vegyszereket, csak a megfelelő anyagokkal törlik, ápolják őket. Ha a fa bútorok megkapják a kellő törődést, akkor évtizedeken keresztül az eredeti pompájukban díszelegnek. Gondolj csak a szüleid, nagyszüleid robosztus fa bútoraira…

Ma már meglehetősen gazdag bútorválaszték áll rendelkezésre

Az alapanyagok tekintetében bútorlapból, laminált bútorlapból, furnérból és rétegelt lemezből is készülhetnek. Ám egyik sem szállhat versenybe az igazi, természetes és meghitt hatást keltő tömörfa bútorokkal, amik előkelővé varázsolják a lakást. Ráadásul a restaurálással könnyen kijavíthatók a kopások, karcolások, így joggal mondhatjuk, hogy a fából készült bútorok örökösek.