Uncategorized @hu

Erre figyelj a kültéri fa bútorok vásárlása során!

A nyár közeledésével egyre több időt lehet eltölteni a kertben, amihez a kültéri fa bútorok hasznos segítőtársként járulnak hozzá. Természetesen közel sem mindegy, hogy pontosan milyen típusú garnitúrák fognak helyet kapni a lakás körül, ugyanis a zord időjárás könnyedén megtépázhatja ezeket.

A beszerzés során tehát a megjelenési szempontok mellett abszolút meghatározó, hogy a termékek képesek legyenek ellenállni a különféle viszonyoknak. A fenntarthatóság és tisztíthatóság tekintetében kerüljön előtérbe az egyszerűség. A TEAK fa alapanyagok erre a célra kiválóan megfelelnek FSC minősítésük révén

A kültéri fa bútorok tehát remekül viselik a zord körülményeket és hosszú éveken keresztül ellátják a feladatukat, minimális karbantartás mellett. A következőkben adunk néhány hasznos tippet ahhoz, hogy mire érdemes odafigyelni a kültéri fa asztalok, székek, étkező- és ülőgarnitúrák kiválasztásakor. Megéri adni a részletekre.

Mire és hol lesznek használva a kültéri fa bútorok?

Még a kültéri fa bútorok kiválasztása előtt el kell dönteni, hogy pontosan mire lesznek használva. A hatások oda-vissza működnek, ugyanis egy adott terméktípus megszabja, hogy azt milyen keretek között lehet alkalmazni. Egy kényelmes kültéri fa ülőgarnitúra, amilyen a 4 részes Jakarta Prémium kerti szett, nem, vagy csak bizonyos esetekben alkalmazható étkezésekhez. Sokkal inkább a tartalmas beszelegetések, esetleg iszogatások, kártyázások színterévé avanzsálhat. Ezzel szemben, a Kuba Prémium kültéri fa étkező garnitúra már tökéletesen megfelel a finom ebédek, vacsorák tálalásához. Nem elhanyagolható különbség, hogy a fedett teraszon vagy a kert közepén, a szabadban erre a célra kialakított helyen történik a kültéri fa bútorok felállítása. A természeti hatásokhoz való alkalmazkodáson túl, a környezet dimenziói egyértelműen eltérnek. Az udvaron általában tágasabb a tér, így lehet nagyobb kompozíciókban gondolkodni.

A környezet mindig meghatározó a kültéri fa bútorok választásakor

Mielőtt lecsapnál a kültéri fa bútorok remek kínálatra, mindig vedd elő a mérőszalagot és irány a kert! A helyi sajátosságok meghatározóak, nemcsak a stílus kiválasztásakor, hanem a dimenziók esetén ugyanúgy. Minél nagyobb a tér, annál komolyabb kompozíciókban lehet gondolkodni. Bár érthető módon az 5 részes Kuba prémium kültéri fa sarokgarnitúra remek látványt kelt, de be lehet érni egy sokkal szolidabb Jakarta kétszemélyes kültéri kanapéval, ha kisebb az udvar. Bár a Trópusi akác és Eukaliptusz kerti garnitúrák ellenállnak a zordabb körülményeknek, meghálálják az alkalmi gondoskodást tisztítás, újrafestés, lakkozás formájában. Az 5 részes Madeira fa kerti garnitúra fedett teraszok esetében kiváló kompozíciót nyújt. A több elemből álló bútordarab sajátos igény szerint rendezhető el. A szabadba kerülve a nagyobb esőkkel szemben takaróponyvával óvható meg fokozott mértékben.

Tartósság, fenntarthatóság és formavilág

Bármilyen kültéri fa asztal vagy szék esetében, a tartósságnak magas szintűnek kell lennie. A fa, mint alapanyag, nagyon hálás, mert könnyedén alakítható, de a természet kicsit sem kegyes ezekkel. A TEAK bútorok, minimális karbantartás mellett is sokáig fognak kiszolgálni. A Trópusi akác és Eukaliptusz alapanyagok kimondottan bútorkészítésre alkalmasak. A modern és elegáns látvány mellett a kártevőkkel szembeni ellenálló képességük is magas. Az ülőgarnitúrák esetében a váz mellett a párnák szövetei ugyanúgy ellenállóak az erős UV sugárzással szemben, valamint a víztaszítás alapvető sajátosságuk. Bár az alumínium felületeket egyszerűbb tisztítani a portól, de a fa esetében sem kell sok időt áldozni erre. A gyártók kiemelt figyelmet fordítanak az alapanyagok minősége mellett a fenntarthatóságra ugyanúgy. Ezt az FSC tanúsítvány jól tükrözi, ami a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés egyértelmű bizonyítéka.

Bár válaszhatóak nagyon rikító színű változatok is a szabadban, de jobb, ha a környezetbe inkább az illeszkedő árnyalatok kapnak nagyobb hangsúlyt. A 4 részes Vernazza fa kültéri ülőgarnitúra kellően szolid, de mégis magas kényelmet biztosít. Fedett teraszok egyik remek kiegészítője.

A kényelem és funkcionalitás meghatározó

A kültéri fa szék vagy ülőgarnitúra esetén, a leginkább fontos feltétel, hogy az adott termék maximális kényelmet nyújtson. A funkcionalitás tekintetében a kültéri fa bútorok némelyike többféle célra használható. Az étkező garnitúrákkal szemben, az ülő variánsok lehetőséget kínálnak arra, hogy leheveredj és akár egy jót aludj. A napernyővel ellátott Firenze fa hintaágy például már ránézésre nyugalmat és békét sugároz. Beállítva egy nagyobb fa alá vagy a terasz mellé, kerti tó elé, órákat lehet benne heverészni, lazítani, pihenni.

A kültéri fa bútorok kínálatunkban biztosan megtalálod azt, amire vágysz, ezért bátran ajánljuk, hogy nézz körbe nálunk! Természetesen a minőséget előtérbe helyeztük minden termékünk esetében, valamint kínálunk olyan alapanyagokat, védőolajok és renováló szerek formájában, amelyekkel saját kezűleg, egyszerűen megoldható az ápolás, valamint kitolható az élettartam.

Firenze Fa Hintaágy Napernyővel 2 személyes