Uncategorized @hu

Design tálcák és étkészletek

A legtöbb design tálcára vagy étkészletre ritkán kerül étel, hiszen inkább azért vásárolunk ilyen csodaszép lakáskiegészítőket, hogy díszesebbé varázsoljuk velük az otthonunkat. Szerencsére számos lehetőség van arra, hogy hogyan használjuk ezeket a fantasztikus lakberendezési tárgyakat a belső tér feldíszítésére.

Ebben a bejegyzésünkben összegyűjtöttük azokat a dekorációs lehetőségeket, amelyeket remekül lehet alkalmazni a legtöbb design tálca és tányér esetében.

Design tálcák és étkészletek, mint lakásdekorációk

Design tálcák az asztalon

A legtöbb homorú vagy domború tálcát az asztalra, konyhapultra, szélesebb polcra vagy a komód tetejére érdemes tenni. Ez nemcsak azért kedvező választás, mert így szem előtt lesz a gyönyörű dísztárgy, hanem azért, mert így használni is tudjuk.

Nyilván egy gyönyörű fém tálcára nem teszünk zsíros vagy csöpögő ételeket, hanem inkább valamilyen dekoratív tárgyat tárolunk rajta.

Remek dekorációs ötlet lehet emiatt például szárított virágszirmot tenni egy tálcára, de dekoratív szalvéták tárolására vagy a szokásos kulcs, telefon, pénztárca kombináció elhelyezésére is használhatjuk.

Design tál a bejárati ajtó melletti kisasztalon

Szinte minden otthonban van a bejárati ajtó közelében egy kisebb polc, emelvény, szekrényke vagy kisasztal, amelyre le tudjuk tenni ha hazajöttünk a kulcsunkat, telefont, táskát, télen pedig a sálat, kesztyűt és sapkát.

Ha nincs valamilyen rendszerező a bejárati ajtó mellett, akkor az említett tárgyak egy idő után egy kupacban fognak összegyűlni, ami igencsak azt a hatást kelti, mintha rendetlenség lenne.

Ezt úgy a legegyszerűbb elkerülni, ha mindennek hagyunk helyet. A sál felkerülhet egy vízszintes rúdra, szépen megkötve, a többi sál mellé. A sapkát és kesztyűket feltehetjük egy felső polcra, ahol tarthatunk különféle kosarakat, hogy mindennek meglegyen a maga külön kis rekesze.

A kulcsnak tökéletes lehet egy ezüstözött design tálat választani, amelyet a bejárati ajtó melletti kisasztalra érdemes letenni, hiszen ez így mindig a kezünk ügyében lesz.

Design tálba design gyertya passzol

Stílusos installációt tudunk úgy kreálni, ha például egy sajátos formavilággal megtervezett fa tálra elhelyezünk néhány mutatós gyertyát. Egy ilyen kis dekoráció már önmagában is igen stílusossá tudja tenni bármelyik belső helyiség atmoszféráját.

Kerámia étkészlet a különleges alkalmakra

Egy csodaszép, egyedi készítésű kerámia étkészlet az év nagy részében a legtöbb otthonban egy üvegajtós vitrinben van.

Mivel ezek a típusú étkészletek gyönyörűek, így sokan nem is használják őket, hanem kiteszik egy jól látható helyre, hogy lakásdekorációként tudjanak szolgálni.

Kapcsolódó tartalmak