Uncategorized @hu

Útmutató kezdőknek! Segítünk kiválasztani az első kerti bútorodat!

Kertes házba költöztél? Végre egy terasznál nagyobb tér áll a rendelkezésedre akkor, ha a friss levegőn tartózkodnál? A tapasztalatok szerint, ilyenkor a legtöbben azonnal belevágnak a kertépítésbe. A kert az otthon szerves részét képezi, így annak megjelenése, stílusa, elrendezése egyaránt fontosnak számítanak.

Irány a friss levegő!

Az elmúlt időszakban felértékelődött az otthon töltött idő. Ugyan az aktuális szabályozások már lehetővé teszik, hogy lassan visszatérjünk a korábbi hétköznapokhoz, de még mindig sokan választják inkább az otthon kényelmét és biztonságát. Ehhez pedig minden lehetőség adott is, főleg, ha a kerti bútorok rendkívül széles kínálatával találjuk szembe magunkat. Hogyan válasszunk ezek közül? Mit érdemes beszerezni akkor, ha egy alapszettet állítanánk össze kezdésnek?

Kerti ülőgarnitúrák: ha elsődleges a kényelem

Az ülőgarnitúrák ma már nem csupán a belső terekben gyakran használt elemek. A kerti ülőgarnitúrák kifejezetten kültéri használatra kerültek kialakításra. Az UV-álló felület vízlepergető tulajdonságokkal társul, így az időjárás viszontagságainak is kiválóan ellenállnak az elérhető típusok. A hagyományos L-alakú ülőgarnitúrák mellett, egészen egyedi megjelenéssel bíró kerti bútorok közül is válogathatunk, amelyek egy igazi kis kuckót képeznek a kert valamelyik szegletében. A vásárlás során érdemes szem előtt tartani azt, hogy rendszerint hányan használják majd az ülőgarnitúrát és persze az sem mindegy, mekkora hely áll rendelkezésre.

Kerti étkező garnitúrák: ha szívesen ennél a szabadban

El tudsz képzelni annál jobb napindítót, mint a teraszon elfogyasztott kávé élménye? A kerti étkező garnitúrák lehetőséget kínálnak arra, hogy a gasztronómia jelentette programokat a zöld növények és a virágok társaságával kapcsold össze. Legyen szó reggeli teáról, kávéról, hétvégi ebédről, nyáresti grillezések felejthetetlen alkalmairól, az ideális étkező garnitúrával kényelmessé varázsolhatod az otthont övező környezetet.

Napozóágyak: ha igazi napimádó vagy

Bár a napozással összefüggésben eltérőek a vélemények, mégis megéri időnként hódolni a napfürdőzés élményének. Egy kényelmes napozóágy ehhez ideális helyszín lehet. Teraszra, a fűbe, de akár a medence mellé is remek választásnak bizonyul a kiszemelt darab, ahol a tavasztól őszig terjedő időszakban begyűjtheted a D-vitamint. Kapcsolódj ki egy könyv társaságában, vagy egyszerűen add át magad az otthoni napozás-fürdőzés kettősének! A kerti medencék egyre több otthonban megtalálhatóak, így saját, privát környezetedben élheted át a strandolás élményét.

Ne feledkezz meg az erkélyről sem!

A kert kétségkívül számos remek program színtere lehet, de nem feledkezhetünk meg az erkéllyel rendelkezőkről sem. Jó hír, hogy a néhány négyzetméterből is kihozhatod a maximumot, mindössze a méretben és stílusban megfelelő bútorokra, kiegészítőkre van szükséged. A kisméretű, de igen kecses asztalok és székek tuti befutónak számítanak, persze a növényekről sem kell lemondanod, kert hiányában sem. Rendkívül divatosak manapság a nagyméretű kaspók, amelyekben akár egyedi növénytársításokat is alkothatsz.

Kertépítés saját kezűleg?

A stílusteremtés akkor is gyakran szóba kerül, ha a kültéri területekről van szó. A kertépítés folyamatait akár saját magad is elvégezheted, a térkövezéstől a kerti tó kialakításáig. Persze, ha nincs időd erre, esetleg a szaktudás hiányzik, akkor a kertépítő cégek segítségét is kérheted. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kert egyes területeit laikusként is gond nélkül rendezhetjük, ráadásul egyfajta elégedettség-érzéssel is társul az, ha saját kezünk munkáját látjuk a későbbiekben. Nem véletlen, hogy a kertészkedés egyfajta szabadidős, stresszoldó tevékenységként is számon tartható.

Minden kertépítés elkezdődik valahol. Ha elsőként pihenésre alkalmas területet alakítasz ki, ahol kerti ülőgarnitúrát vagy étkező szettet helyezel el, úgy a kert további részeinek alakítása már nagyobb lendülettel megy majd. Fedezd fel a kert nyújtotta lehetőségeket, hiszen a természet közelsége, a friss levegő és a napsütés új energiákkal töltenek fel, kikapcsolnak a hétköznapi rohanásból!