Uncategorized @hu

Napfürdőzz a kertben! – Napozóágyak a kényelem és az esztétikum szolgálatában

Az otthont övező környezet napjainkban már nem csak a konyhakert kialakítására vagy a látványos növények gondozására alkalmas helyszín. A mai kor embere előszeretettel választja a kertet a pihenés tereként, ahol kényelmesen, biztonságosan kapcsolódhat ki. Ez utóbbiak kiemelt jelentőséggel bírnak manapság. Az egész napos rohanás, munka, stressz után sokan nem is vágynak arra, hogy valamelyik fürdőben töltsék idejüket. Ilyenkor a csend, a privát szféra az, ami igazi értékkel bír.

Napozóágyat a medence mellé!

Egyre többen döntenek úgy, hogy a kertben épített vagy felállítható medencét helyeznek el. Zuhanyzóval, igényesen kialakított környezettel ez ideális helyszín lehet a nyugodt pihenéshez. A megfelelő napozóágy nélkülözhetetlen eleme mindennek.

Biztonságos napfürdőzés a kertben

Bár a szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet a nap egészségkárosító hatására, de ha odafigyelsz arra, mikor fekszel ki napozni, akkor kizárólag előnyeit élvezheted a dolognak. A délelőtt 10 óra előtti, és a délután 15-16 óra után időszakban biztonságosan hódolhatsz a napfürdőzésnek. Persze ne feledkezz meg a napvédő készítmény alkalmazásáról sem, mely gondoskodik az egyenletes barnulásról és a káros sugarak elleni védelemről.

Napozóágy ajándékba?

Valami különleges meglepetést keresel? Nem adnád alább a prémium kategóriánál? A nőknek nagy örömet szerezhetsz egy minőségi napozóággyal. Felejtsd el az olcsó, műanyag, gyorsan elszíneződő és tönkremenő darabokat! Ha a kerti bútorokról van szó, akkor is kiemelt jelentőséggel bír a minőség. A klasszikus napozóágyak mellett olyan típusok is elérhetőek napjaink kínálatában, melyek a luxus hotelek világát idézik, és a baldachinos ágyak hangulatát varázsolják a kertbe. Akár kétszemélyes megoldásokban is gondolkodhatsz, így kettesben hódolhattok kedveseddel a napfürdőzés jelentette élményeknek.

Napernyős megoldások és hintaággyal kombinált darabok

Ahányan vagyunk, annyiféle elképzeléssel rendelkezünk az ideális napozóágyról. Vannak, akik az alumínium rattan, klasszikus darabok hívei, mások különleges napozóágyat látnának viszont kertjükben, megidézve a luxus világát. A hintaágy funkcióval is rendelkező napozóágyak árnyékot nyújthatnak a napsütéssel szemben, de napozásra is kiválóan alkalmasak.

A napernyős kivitel egyébként nagy népszerűségnek örvend, és a speciális nyugágyaknál is megjelenik az arc védelmét szolgáló megoldás. Az ergonomikus kialakítással rendelkező, páros Málta nyugágy kettesben töltött pihenésre is ideálisnak bizonyul.

Napfürdőzés strandon vagy otthon?

A kérdéssel gyakran szembesülünk. Az élményfürdők és a gyógyfürdők az ország minden idegenforgalmi régiójában várják a vendégeket. Sokan azonban úgy vannak vele, hogy inkább elkerülnék a tömeget, és saját világukban hódolnának a pihenés óráinak. Ma már beszerezhetsz otthoni használatra zuhanyzót, de a kerti medencék is minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mellé már csak egy megfelelő napozóágy szükséges, és teljes a kényelem.

Vannak, akik alig várják, hogy kiszakadjanak az emberek között zajló munkából, és a magányban találnak rá önmagukra. Mások számára fontos a család, a barátok, vagy akár csak a szeretett partner közelsége. Ilyenkor kitűnő szolgálatot tesz az ízlésesen kialakított kert, ahol hűsölhetsz, süthettek valami finomat barátaiddal, vagy a romantikus naplementét élvezheted kedveseddel kettesben. Napozáshoz, tavaszi pihenéshez, a vénasszonyok nyarának utolsó meleg napjainak kiélvezéséhez egyaránt ideális választásnak bizonyulnak a prémium kategóriás napozóágyak, nyugágyak és függőágyak.